mail telefon tilmelding
Gå til indhold
Inno Ccus

Projektets varighed: 2022-2025. Foto: Innovationsfonden

Innovationsfonden har igangsat partnerskabet INNO-CCUS som et led i Danmarks ambitiøse mål om, at vores udledning af drivhusgasser skal reduceres med 70 % i 2030. I alt deltager 54 forskellige offentlige og private aktører fra universiteter, videns-institutioner og store og små virksomheder. 

Partnerskabets vision er at bidrage til klimamålene ved at sikre effektiv fangst og lagring af CO2 samt udvikle metoder til at genbruge CO2 som byggesten til nye materialer. Ambitionen er at komme helt væk fra de fossile kulstofressourcer og nå klimamålene ved at forskyde CO2-balancen i atmosfæren.
Indsatsen er opdelt i 5 workstreams, som partnerskabet fokuserer på følgende indsatser i de kommende år:

  • Kemisk fangst af CO2
  • Biologisk fangst og lagring af CO2
  • Geologisk lagring af CO2
  • Anvendelse af CO2, herunder CO2 som råmateriale
  • Samfunds- og systemanalyse. Analyser af, hvor CCU-teknologier giver bedst mening

DGC deltager i workstream 3 og 4

I workstream 3 er opgaven at monitorere CO2-emissioner. Sammen med partnerne DTI, Aarhus Universitet, Gas Storage Denmark og Explicit undersøges, hvordan CO2 kan detekteres via satellit-, drone- og overflademålinger. 

I workstream 4 er opgaven, sammen med partnerne Syddansk Universitet, Aarhus Universitet og Nature Energy, at konvertere CO2 til byggesten for nye materialer. 

DTU leder partnerskabet, der har et samlet budget på 143 mio. kr. Projekttitlen INNO-CCUS dækker over to forkortelser: INNO for Innomission og den internationale forkortelse CCUS for Carbon Capture Utilization and Storage.

Læs mere om partnerskabet hos Innovationsfonden eller på inno-ccus.dk.

Links